Zašto je Mercedes jedan od najboljih automobila današnjice?

Zašto je Mercedes jedan od najboljih automobila današnjice?

Što se tiče automobila mišljenja su različita. Svatko ima marku ili model koji preferira malo više pred ostalima. Razlozi su različiti: izgled, performanse, udobnost, veličina, brzina pa čak i nostalgija ili neki drugi osobni značaj. Ali, kada uzmemo u obzir sve tehničke pogodnosti i prednosti, Mercedes automobili jedni su od najboljih automobila današnjice.

Trokraka zvijezda u krugu prepoznatljiva je diljem svijeta. Mercedesov logotip međunarodni je izraz luksuza i inovacija, a sve je započelo prije više od sto godina…

Simbol prepoznatljiv diljem svijeta

Verzija simbola trokrake zvijezde, ispod koje stoji riječ “Mercedes”, a iznad četiri male zvijezde, u registar žigova upisana je 1911., a zaštićena je 1916. godine.

Paul i Adolf Daimler, sinovi automobilskog pionira Gottlieba Daimlera prilagodili su zvijezdu kojom je njihov otac na razglednici označio obiteljsku kuću. Novi zaštitni znak, zvijezda s tri kraka, također je simbolizirao viziju Gottlieba Daimlera, koji je Daimlerove motore koristio u kopnenim vozilima, brodovima i zrakoplovstvu. Tri kraka zvijezde simboliziraju zemlju, vodu i zrak.

Simbol, na kojem je riječ Benz umotana u lovorov vijenac, zaštićen je 1909. godine, a upisan u registar zaštitnih znakova 1910. Današnji znak trokrake zvijezde u lovorovom vijencu stvoren je 1925. godine, baš u vrijeme spajanja dviju tvrtki u Daimler-Benz AG. U isto vrijeme rođena je i marka automobila Mercedes-Benz.

Mercedesova zvijezda, međutim, nije odmah našla svoje prepoznatljivo mjesto kao “maskota rešetke”. Na trkaćim automobilima 1930-ih zaštitni znak primijenjen je ravno na ploču aerodinamičnog prednjeg dijela. SL sportski automobili 1950-ih zatim su postavili veliku središnju zvijezdu na rešetku kao novo lice sportskih putničkih vozila. Od tada sva vozila korištena u reklamama imaju Mercedes zvijezdu centralno postavljenu na prednjoj rešetki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Top