Loader

ISPLATI LI SE UVOZ RABLJENIH VOZILA IZ NJEMAČKE

Isplati li se kupovati rabljene automobile iz Njemačke ili neke druge članice EU, pitanje je koje muči većinu ljudi. Mnogi se boje da će kupiti “mačka u vreći”, a ako ne znaju na što paziti kod kupnje rabljenog automobila, vjerojatno je da će požaliti čak i ako automobil kupuju od “domaćeg” prodavača. Ipak, najzanimljivija zemlja za kupovinu automobila za Hrvate je Njemačka, zbog privrženosti Hrvata njemačkim automobilima, ali i nižeg poreza.

S ulaskom Hrvatske u Europsku uniju uvoz automobila iz Njemačke ili neke druge države članice EU postao je mnogo jednostavniji i isplativiji. Primjenjuju se novi zakoni o trošarinama na rabljena vozila koje su smanjene, a bile su dvostruko veće. Kupnja i uvoz rabljenih automobila iz Njemačke isplativa je, pogotovo kad je riječ o luksuznijim vozilima, jer u Njemačkoj plaćate porez po stopi od 19%, što je manje nego naših 25%.

Često se može naći rabljeni automobil koji je prešao malo kilometara i po 20% nižoj cijeni nego u salonima rabljenih vozila u Hrvatskoj. Uz 20% nižu cijenu rabljenog vozila iz Njemačke možete uštedjeti dodatnih 6% na PDV-u, a tada su to značajne uštede i kupovina rabljenog automobila zaista može biti isplativa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Top